уторак, 20. март 2012.

OTKRIVEN RAZLOG ZBOG KOJEG SE NEYMAR U POSLJEDNJI TRENUTAK ODLUČIO ZA BARCELONU



Neymar2011
Neymar je još od prošlog ljeta bio Realov, ali “trenutak nepažnje” Kraljevskog kluba iskoristila je Barcelona i otela ga ispred nosa najvećem rivalu: Nakon SP 2014. u Brazilu, najtraženiji nogometaš svijeta će umjesto u Madridu, igrati u Barceloni!
Iako je Real nedvojbeno bio daleko najveći favorit za dovođenje 20-godišnjeg Santosovog ofenzivca koji je odavno proglašen Novim Peleom, španjolske kolege javljaju da je mladog Brazilca od Reala odbio arogantni stav Realovog predsjednika Florentina Pereza. Iznerviran sagom oko Neymarovog prelaska u Real, koja traje od 2005., postavio se prilično oštro i bez imalo respekta za mladu superzvijezdu.
Kobni telefonski poziv – Perez rekao Neymaru: Želim te dovesti, ali ne garantiram da ćeš igrati
Zbog toga je ne samo ostao bez Neymara, nego je najsenzacionalniji Realov transfer nakon Cristiana Ronalda, završio u Barci. Kako je došlo do tako šokantnog obrata? Neymar krivi Perezov arogantni stav: Nazvao je igrača i njegovog agenta i jasno poručio da Real želi Neymara, ali da mu neće jamčiti mjesto u sastavu “najvećeg kluba na svijetu.”
Nema tog Neymara koji bi iz momčadi istisnuo CR-a
Vjerojatno je razlog tome što Neymar u Santosovom sustavu 4-2-3-1, igra na istom mjestu (lijeve polušpice) kao i Cristiano Ronaldo u istoj postavi u Realu. Koliko god Neymar bio dobar dribler i prodoran ofenzivac, nema tog igrača na svijetu koji bi istisnuo Ronalda iz prve postave Reala, koji naravno neće platiti 50-ak milijuna eura da bi Neymarova zblajhana irokeza ukrašavala klupu. S druge strane, Barcinih 4-3-3 čine se idealnim za Neymara, koji može igrati s lijeve ili desne strane napadačkog trozubca.
Ispada da je Realov Neymar stvarno molio Guardiolu da ga dovede u Barcu
Podsjećamo, prošlog ljeta je Neymarov agent Ernesto Bronzetti objavio kako je prelazak njegovog štićenika u Real za 40 milijuna eura, praktično gotov. Ipak, Neymar je nakon toga poručio kako mu se nigdje ne žuri iz Santosa, s kojim želi osvojiti još toliko toga i potpisao je produljenje ugovora krajem prošle godine. Međutim, nakon što je sa svojim klubom uvjerljivo poražen od Barcelone u finalu klupskog SP-a, Neymar je u prosincu opet promijenio mišljenje i izjavio kako želi u Europu. Štoviše, ako je vjerovati Marci, molio je Guardiolu da ga dovede u Barcelonu.
Ovakav mig na Nou Campu nije mogao proći bez reakcije: Predsjednik Barcelone Sandro Rosell odmah je odletio u Brazil na pregovore s Neymarom, na kojima ga je dakako uvjeravao kako upravo on nedostaje Barceloni da bi bila savršena.
Neymar će morati suzbiti ogroman ego ako želi uspjeti u Barci
Neymar je svakako veliki potencijal, ali i mladić kojeg odlikuje upravo ono što je zamjerio Perezu – arogancija i potpuna uživljenost u ulogu primadone i superzvijezde kojoj je sve podređeno. Ima barem godinu dana da prilagodi svoju narav Barceloni, u kojoj se i jedan Messi nakon rušenja svakog od brojnih rekorda, zahvaljuje momčadi koja mu je to omogućila.
Titula se vraća u Madrid, ali se nastavlja zvjezdani post
Realu je pak Neymar onemogućio da nakon dvije godine bez glamuroznog pojačanja (Sahin, Altintop, Callejon ipak ne prodaju dresove), u velikom stilu nastavi novu Galactico fazu, koja je u mirovanju nakon 2009/10 i dovođenja Cristiana Ronalda, Benzeme, Xabija Alonsa i Kake. Navijače Reala će dodatno frustrirati što njihova prva meta odlazi najvećem rivalu, čije su sazviježđe ovo ljeto dodatno obasjali Cesc Fabregas i Alexis Sanchez, a oni ostaju bez igrača koji je trebao biti simbol novog, mladog Reala: Momčadi koja se odgaja i raste zajedno osvajajući trofeje.

Нема коментара:

Постави коментар