четвртак, 19. април 2012.

Katalonci nezadovoljni suđenjem na "Stamford Bridžu"

Katalonci nezadovoljni suđenjem na
Katalonski mediji smatraju da je Čelsi jučerašnji meč dobio još pre početka, bitkom u medijima. Neprestanim ponavljanjem kako su ošetećni pre dve godine Englezi su po mišljenju Katalonaca izvršili pritisak na sudije koji su doneli niz štetnih odluka po Barselonu na sinoćnjem meču.
Na meti katalonski medija prvi se našao Didje Drogba. Oni tvrde da su Englezi bili ti koji njihove igrače optuživali za česte simulacije i valjanje  po terenu a igrač koji je po njihovom mišljenju najmanje proveo na nogama "jer je uglavnom ležao", bio je Čelsijev napadač Didje Drogba. 

Podatak da je upravo on bio najčešće faulirani igrač, kako prenose Katalonci, svedoči o tome da su mu sudije dodelile faul prilikom svakog kontakta i da polovina tih prekršaja nije bila vredna prekida meča.

Nije Drogba jedini koga Katalonci optužuju za simulacije već i Ešli Kol koji je po njihovom mišljenju krajnje providno iscenirao duel sa Pedrom, nakon kojeg je nemački sudija Feliks Brih umesto žutog kartona engleskom defanzivcu zbog simuliranja, javnu opomenu pokazao napadaču Barselone.

Pored katalonskih medija prigovora na suđenje imala je i madridska "Marka" koja uglavnom favorizuje Real. Novinari ovog lista smatraju da je Barselona znatno oštećena a da su najveće grešku sudije počinile u 28. minutu kada nisu primetile saplitanje sa leđa Andresa inijeste u protivničkom šesnaestercu, što je po njihovom mišljenju bio start za crveni i penal. Brih je međutim pokazao da se igra nastavi.

Takođe španski novinari navode brojne druge situacije, poput igranja rukom Čelsijevih igrača, "krvničkih" prekršaja koji nisu sankcionisani javnom opomenom, itd... Biće zanimljivo u revanšu.

Нема коментара:

Постави коментар